Zonnepanelen op uw schuine dak

Een schuin dak leent zich perfect voor zonnepanelen. Dit is mede door de hellingshoek waarmee de panelen worden geplaatst. Deze draagt bij aan een grotere opbrengst. Heeft u een dak op het zuiden? Geweldig! Dan kunt u gegarandeerd profiteren van een goede opbrengst. Maar ook daken met een andere oriëntatie kunnen zich goed lenen voor zonnepanelen. Laat u adviseren door de Solarsjop. Wij maken een berekening waaruit de terugverdientijd en rendabiliteit van een installatie zullen blijken. Zo komen we tot een optimale oplossing voor uw situatie. Ga voor een duurzame oplossing terwijl u de financiële vruchten plukt van een zonnepaneelinstallatie op uw schuine dak.

Gratis offerte ontvangen?

Benieuwd naar de kosten voor zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Verdien aan uw schuine dak

Het plaatsen van zonnepanelen op uw schuine dak is een interessante manier om eenvoudig uw eigen stroom te gaan opwekken. Gemiddeld zal de installatie van ongeveer 16 panelen op uw dak tussen de €5.000 tot €6.000 kosten exclusief BTW (die terug te vorderen is bij de belastingdienst). Natuurlijk wilt u een dergelijk systeem zo snel mogelijk terugverdienen. Wanneer u uitgaat van de genoemde installatie en het gemiddelde verbruik van een gezinshuishouden (zo’n 4000 kWh), dan ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Als u kijkt naar het investeringsrendement, dan zal dit tussen de 10 en 12% liggen. Uiteraard kunnen deze variabelen variëren van de opstelling, de gebruikte materialen en het eventueel optimaliseren van uw systeem. Worden er bijvoorbeeld power optimizers of MPP trackers tegen schaduwproblemen gebruikt? Dan kunnen deze bijdragen aan een nog hogere efficiëntie. Uw initiële investering zal echter iets omhoog gaan. Bij de Solarsjop berekenen we voor u of hierdoor financieel voordeel ontstaat zodat u een transparant beeld krijgt van de mogelijkheden.

Besparing op de energierekening
Besparing energiekosten

Waarde verhogend woning
waarde verhogend

Goed voor het milieu
Groene energie

Waarmee houden wij rekening bij een schuin dak?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw schuine dak wordt rekening gehouden met het volgende:

  • Efficiëntie: panelen met een hogere efficiëntie leveren meer op, maar zijn ook duurder. Verder beperken we verliezen in de rest van het systeem tot een minimum.
  • Hellingshoek: de hellingshoek van uw schuine dak heeft invloed op de prestaties ervan. 35 graden is ideaal, hoewel andere hoeken ook nog erg rendabel kunnen zijn.
  • Oriëntatie: zonnepanelen op het zuiden geven veruit de hoogste opbrengst. Ook op het oosten of westen kunnen zonnepanelen aantrekkelijk zijn.
  • Ruimte: het aantal panelen dat geplaatst kan worden op uw dak.
  • Schaduw: we passen eventueel optimizers en MPP trackers toe voor maximaal rendement.
  • Constructie: bepaalt wat de draagkracht is van uw dak. Dit is bepalend voor de hoeveelheid zonnepanelen die u kunt plaatsen.

Om uw systeem optimaal te houden dient u ook te denken aan regelmatige reiniging van uw panelen. Stof en vuil kunnen namelijk de opbrengst van uw panelen drastisch verminderen. Bij de Solarsjop kunt u gebruik maken van monitoring op afstand zodat wij de prestaties van uw systeem nauwkeurig in de gaten kunnen houden. Wanneer nodig sturen wij direct een reinigingsteam op pad.

Doe-het-zelf zonnepaneel pakket

U kunt er bij Solar Sjop ook voor kiezen om zelf de zonnepanelen te installeren. Hiervoor hebben we het doe-het-zelf zonnepaneel pakket. U krijgt zonnepanelen, instructies en alle benodigdheden tegen groothandel prijzen. Wilt u hier mee over weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. We voorzien u tevens graag van advies over het beste zonnepaneel model en het optimale aantal zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand.

Zonnepanelen schuin dak

Neem snel contact op

Bij de Solarsjop bieden wij alle nodige materialen en service voor zonnepanelen op uw schuine dak. Bovendien werken wij alleen met gecertificeerd personeel. Deskundig geïnstalleerde en goed onderhouden  zonnepanelen van Solarsjop gaan daarom makkelijk 30 jaar mee. Neem voor advies of een offerte op maat direct contact met ons door te bellen naar 06-37604890 of een e-mail te sturen naar info@solarsjop.nl. Zonnepanelen op uw schuine dak regelt u zorgeloos met de Solarsjop!