Zonnepanelen als hoogwaardige en milieuvriendelijke investering

Naast dat u een bijdrage levert aan een milieuvriendelijke toekomst kan het laten aanleggen van zonnepanelen een zeer voordelige investering zijn. Een installatie is namelijk al binnen een paar jaar terugverdiend waarna de stroom die u genereert gratis en voor niets is. De hoge energierekening is verleden tijd. Mocht u in de tussentijd verhuizen, dan is het ook fijn om te weten dat een dergelijke installatie waardevast is. Een deskundig geïnstalleerde en goed onderhouden installatie kan makkelijk 30 jaar meegaan. Neem deze daarom mee in de verkoopprijs van uw huis en profiteer van een relatief risicoloze belegging.

Gratis offerte ontvangen?

Benieuwd naar de kosten voor zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Wat kosten zonnepanelen?

De prijzen van zonnepanelen zijn afgelopen jaren behoorlijk gedaald. Hierdoor is het zeer interessant geworden om een installatie op uw woning of bedrijfspand te laten plaatsen. Bij de aanschaf van zonnepanelen kijkt u uiteraard naar de prijs van de installatie. Let wel op dat niet alleen de prijs per paneel belangrijk is. De prijs per kWh is namelijk ook van belang. Zo krijgt u een beter beeld van de terugverdientijd. Immers, bij de aanleg van een grotere capaciteit op uw dak zult u ook meer stroomkosten besparen. Ter vergelijking: een zonnepaneel van 300Wp dat €230 kost is goedkoper dan een paneel 280Wp dat €220 kost wanneer dit wordt omgerekend. Respectievelijk komt u dan uit op €0,77/Wp en €0,79/Wp. Wat blijkt is dat het “goedkopere” paneel duurder is in de prijs per Watt-piek ofwel energieopbrengst. Uiteraard zullen de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van het type paneel en de complexiteit van de installatie. Bij de Solarsjop adviseren we u over het type paneel dat geschikt is voor uw dak. Vaak toegepaste panelen zijn bijvoorbeeld polycel- (herkenbaar aan de blauwe kleur) en monocel-panelen (ook wel “full-black” genoemd). Vanwege het hogere rendement zijn de full-black panelen ook duurder. Als het loont om uw systeem verder te optimaliseren kan Solarsjop een aanbeveling doen om power-optimizers en MPP trackers mee te nemen in het legplan waardoor het rendement van uw systeem toeneemt. Dit biedt uitkomst wanneer er sprake is van (gedeeltelijke) overschaduwing op uw dak. Alle bovenstaande elementen zullen bijdragen aan de uiteindelijke prijs van een zonnepaneelinstallatie.

Besparing op de energierekening
Besparing energiekosten

Waarde verhogend woning
waarde verhogend

Goed voor het milieu
Groene energie

Zonnepanelen: investering en terugverdientijd

Voor de beeldvorming zal een gemiddelde zonnepaneelinstallatie van 16 panelen circa €5.000 tot €6.000 kosten exclusief de BTW (terug te vorderen bij de belastingdienst). Hiermee wordt het gemiddelde jaarverbruik van een woning (4000 kWh) volledig gedekt. Deze installatie zal met de huidige energieprijzen een terugverdientijd hebben van 5 tot 8 jaar. Uiteraard is de terugverdientijd zeer afhankelijk van de oriëntatie en de complexiteit van de opstelling. Zo zal een zuid-opstelling meer opleveren dan een noord-opstelling. Daarbij kunnen hier ook weer variaties in gemaakt worden zoals een oost-west opstelling die weer extra complexiteit met zich meebrengt. Wanneer de inschatting is dat er schaduwval op de desbetreffende installatie kan ontstaan door schoorstenen, dakkapellen of bomen, dan heeft dit direct invloed op de prestaties. In dat geval kan het interessant zijn om met power optimizers en MPP-trackers te werken. Ook hier geldt weer dat dit de prijs omhoog zal drijven. Dit wordt dus alleen aanbevolen wanneer er ook daadwerkelijk een financieel voordeel ontstaat. Solarsjop maakt voor u een kosten-baten analyse zodat u een installatie krijgt die optimaal presteert en zich het snelste terugverdient.

Doe-het-zelf zonnepaneel pakket

U kunt er bij Solar Sjop ook voor kiezen om zelf de zonnepanelen te installeren. Hiervoor hebben we het doe-het-zelf zonnepaneel pakket. U krijgt zonnepanelen, instructies en alle benodigdheden tegen groothandel prijzen. Wilt u hier mee over weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. We voorzien u tevens graag van advies over het beste zonnepaneel model en het optimale aantal zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand.

Kosten Zonnepanelen

Ontvang snel een offerte op maat

Bij de Solarsjop helpen we u met uw dakanalyse en kunnen wij uw systeem, indien gewenst, op afstand blijven monitoren en storingen voor zijn. Wilt u graag een offerte op maat ontvangen? Wacht dan niet langer en neem contact op met de Solarsjop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteitsproducten, hoogwaardig advies en prettige service. Bel ons vandaag nog voor een offerte via: 06-37604890. U kunt ons uiteraard ook bereiken via het volgende mailadres: info@solarsjop.nl. Een duurzame toekomst en zonnepanelen tegen een scherpe prijs? Kies dan voor de Solarsjop!