Uw dakkapel als stroomleverancier

Dat een dakkapel perfect geschikt is voor zonnepanelen weten steeds meer mensen. Regelmatig komen we dit dan ook tegen. Dit kan een losse installatie zijn of in combinatie met een schuin dak. Het is allemaal mogelijk. Elke vierkante meter op uw dak of dakkapel is namelijk geld waard. Neem uw stroomvoorziening in eigen handen, voorkom steeds hoger wordende energierekeningen en verdien uw installatie binnen enkele jaren terug. Een zonnepaneelinstallatie wordt daarom ook wel gezien als een serieuze investering die bovendien relatief waardevast blijft en daardoor bijdraagt aan uw woningwaarde. Een dakkapel kan op twee manieren uitgerust worden met zonnepanelen: schuin of liggend. Voor een onopvallende installatie gaat u voor liggend. Afhankelijk van uw voorkeuren maken we bij de Solarsjop een plan dat bij u past. We adviseren u graag over het gebruik van uw dakkapel als stroomvoorziening met behulp van zonnepanelen.

Gratis offerte ontvangen?

Benieuwd naar de kosten voor zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Uw dakkapel is geld waard

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dakkapel kan interessant zijn als alleenstaande installatie of als onderdeel van een grotere installatie zoals met panelen op een schuin dakdeel. Uiteraard is het goed om alle kosten af te wegen tegen de baten. Zo zijn er veel prijsverschillen tussen diverse zonnepanelen. Staar u echter niet blind op paneelprijzen en kijk naar de opbrengst per Watt-piek (ofwel Wp). Als voorbeeld nemen we een zonnepaneel van 300Wp dat €230 kost en vergelijken dit met een paneel van 280Wp dat €220 kost. Respectievelijk komt u dan uit op €0,77/Wp en €0,79/Wp. Het tweede paneel is dus eigenlijk duurder omdat deze minder oplevert. Uiteindelijk kan een analyse gemaakt worden welk van de twee zichzelf het snelst terugverdient. Uiteraard zijn andere onderdelen ook van belang om mee te nemen. Te denken valt onder andere aan MPP trackers en power optimizers om uw systeem verder te optimaliseren bij schaduwval op uw platte dak. Ook tussen omvormers kunnen kwaliteits- en prijsverschillen optreden. Bij de Solarsjop zetten we de voor en nadelen voor u op een rijtje.

Besparing op de energierekening
Besparing energiekosten

Waarde verhogend woning
waarde verhogend

Goed voor het milieu
Groene energie

Een optimaal legplan voor uw dakkapel

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dakkapel wordt rekening gehouden met de volgende aspecten:

  • Efficiëntie: panelen met een hogere efficiëntie leveren meer op maar zijn ook duurder. Verder proberen we verliezen in de rest van het systeem tot een minimum te brengen.
  • Hellingshoek: 35 graden is optimaal maar ook andere hoeken zijn vaak nog rendabel. Andere hellingshoeken kunnen er voor zorgen dat meer panelen kunnen worden geplaatst.
  • Oriëntatie: een zuidopstelling werkt het best voor de specifieke paneelopbrengst. Een oost-westopstelling wordt echter ook vaak gedaan en kan ook erg rendabel zijn.
  • Schaduw: we passen eventueel optimizers en MPP trackers toe voor maximaal rendement.
  • Ruimte: wordt mede bepaald door de hellingshoek en het oppervlak van het dak.
  • Constructie: bepaalt wat de draagkracht is van uw dakkapel. Daarmee is dit bepalend voor de hoeveelheid zonnepanelen die u kunt plaatsen.

Als uw dakkapel onderdeel is van een grotere installatie dan zijn hier ook enkele afwegingen in te maken. Zo worden kabeldoorvoeren in uw dak slim bepaald, wordt de string indeling bepaald en de aansluiting op de omvormer(s) in huis. Het toepassen van eventuele power optimizers en MPP trackers wordt geadviseerd wanneer schaduwwerking wordt verwacht en wanneer dit in verhouding staat met het verwachte extra rendement van uw installatie.

Doe-het-zelf zonnepaneel pakket

U kunt er bij Solar Sjop ook voor kiezen om zelf de zonnepanelen te installeren. Hiervoor hebben we het doe-het-zelf zonnepaneel pakket. U krijgt zonnepanelen, instructies en alle benodigdheden tegen groothandel prijzen. Wilt u hier mee over weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. We voorzien u tevens graag van advies over het beste zonnepaneel model en het optimale aantal zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand.

Zonnepanelen Dakkapel

Contact op nemen met de Solarsjop

Het installeren van zonnepanelen vergt een goede voorbereiding en nauwkeurige uitvoering. Allereerst kijken we samen met u naar een zo goed mogelijk legplan voor zonnepanelen op uw dakkapel. Bij installatie kunt u verder rekenen op gecertificeerd personeel. Geniet van scherpe tarieven, een deskundige analyse en professionele installatie bij de Solarsjop. Neem snel contact op door te bellen naar 06-37604890 of een e-mail te sturen naar info@solarsjop.nl. Voor een duurzaam dak en dakkapel kunt u terecht bij de Solarsjop in Etten-Leur!